Home Δελτία Τύπου Δήμου Αλεξάνδρειας

Δελτία Τύπου Δ.Αλεξάνδρειας

E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
 
Το Ν.Π.Δ.Δ Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μεριμνάς Δήμου Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην κινητοποίηση της Κ.Ε.Δ.Ε και ως εκ τούτου οι Παιδικοί  και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη ψήφιση διάταξης ένταξης των παιδιών τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF
 
 
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & Εσόδων 
του Δήμου Αλεξάνδρειας ανακοινώνεται:

Καταγραφή και Ανανέωση Επαγγελματικών Αδειών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Πλανοδίου και Στάσιμου Εμπορίου που δεν έχουν ανανεώσει την άδεια τους σύμφωνα με την παλιά νομοθεσία λαϊκών Αγορών Ν. 4264/2014.
Σύμφωνα με την παρ. 13 του άρθρου 59 του Νόμου 4497/17, « Όσοι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών δεν έχουν μέχρι τη δημοσίευση του ανωτέρω νόμου,  ανανεώσει την άδειά τους βάσει της παρ. 2 του άρθρου 39 του Ν. 4264/2014 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτής εκδιδομένων υπουργικών αποφάσεων, δύνανται να θεωρήσουν αυτή έως τις 31 Μαρτίου 2018 με τις διατάξεις του άρθρου 22 του Νόμου 4497/17. Σε περίπτωση που οι άδειες δεν θεωρηθούν εντός της ως άνω ημερομηνίας ανακαλούνται οριστικά και αυτοδικαίως». 
 
Επιπλέον σύμφωνα με την παρ. 17 του άρθρου 59 του Νόμου 4497/17, «Οι επαγγελματικές άδειες πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου που έχουν ανανεωθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του  ν. 4264/2014 με ετήσια διάρκεια, ανανεώνονται εφεξής πριν τη λήξη τους για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών, σύμφωνα με το άρθρο 22 του Νόμου 4497/17. Τυχόν μη ανανεωθείσες άδειες στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου βάσει του ν. 4264/2014 ανανεώνονται με τις διατάξει του άρθρου 22 του παρόντος μέχρι την 31η Μαρτίου 2018. Μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού διαστήματος οι εν λόγω άδειες ανακαλούνται οριστικά και αυτοδικαίως».
 
Δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών.
 
1. Αίτηση –υπεύθυνη δήλωση, στην οποία  ο αδειούχος δηλώνει ότι 
α) δεν ασκεί άλλη  επαγγελματική δραστηριότητα ή ότι σε περίπτωση που ασκεί το εισόδημα που αποκτά δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο του άρθρου 21.
β) ότι ο/η σύζυγος ή τα προστατευόμενα τέκνα δεν κατέχουν άλλη επαγγελματική άδεια υπαίθριου εμπορίου οποιασδήποτε κατηγορίας
γ) ότι δεν συνταξιοδοτείται λόγω σύνταξης ή αναπηρίας από οποιοδήποτε φορέα.
 
2.Εκκαθαριστικά σημειώματα των τελευταίων τριών ετών , βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων με τις μεταβολές και έντυπα Ε1 και Ε3, από τα οποία προκύπτει ότι ο αιτών δεν έχει εισοδήματα από άλλη εμπορική  δραστηριότητα ή ότι τυχόν άλλα εισοδήματά του είναι σύμφωνα με το άρθρο  21.
 
3. φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα
 
4. υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες με την καταβολή των προβλεπόμενων τελών. Οι αρμόδιες αρχές ανανέωσης οφείλουν να εξετάζουν το αληθές της δήλωσης αυτής.
 
5. βεβαίωση  δημοτικής ενημερότητας
 
6. για κάθε τριετή ανανέωση της άδειας  παράβολο  15€, σύμφωνα με το άρθρο 18 της ισχύουσας νομοθεσίας.(φεκ 353/7-2-2018)
 
7. την επαγγελματική άδεια
 
8. φωτοτυπία ταυτότητας.
 
Η προθεσμία υποβολής των παραπάνω δικαιολογητικών θα ισχύσει μέχρι την 28-02-2018 στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων του Δήμου Αλεξάνδρειας, Γραφείο 12. 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2333350112 – 2333350127.
  

 
O Αντιδήμαρχος
                                                                              
 
Χαράλαμπος Βουλγαράκης 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF
 
 
 
 
 
 
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ 
 
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Τετάρτης (14/02/2018) προς την Πέμπτη (15/02).

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινεά της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις άνεμοι. Μάλιστα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης (14/02) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έντονα φαινόμενα θα πλήξουν και την Αττική.

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο. Μέχρι το βράδυ τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία την ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι την κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Μέχρι τη νύχτα, τα έντονα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» πιθανόν τα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (από 400 περίπου μέτρα). 

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους θα «χτυπήσει»  μέχρι το πρωί πιθανόν την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία και Ημαθία). Μέχρι το μεσημέρι πιθανόν την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Κατά διαστήμα μέχρι τη νύχτα τα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά - ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας. 

Μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μέτρα), της Ευρυτανίας και της Φώκιδας (από 400 - 500) και της Φθιώτιδας (από 500 - 600 μέτρα).   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF
 
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε., η διάβαση επί της Επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Τρικάλων (ΙΔ ΧΣ 36+12 γρ. Θ-Φ) στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλατέος Ημαθίας, καθημερινά από ώρα 22:00 έως 06:30 της επομένης, θα παραμένει αφύλακτη με κατεβασμένες και κλειδωμένες τις μπάρες, από απόψε το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου 2018 και μέχρι νεωτέρας.
 
Η ανωτέρω διάβαση καλύπτεται με ανάλογα σήματα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF
 
 
 
 
 
 
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας απευθύνει εγκάρδιες ευχαριστίες στους χορηγούς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία στη δράση συλλογής τροφίμων για να υποστηριχθούν συνάνθρωποι μας που στερούνται βασικών καθημερινών αγαθών για την επιβίωση τους. 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, αποτελεί συγχρηματοδοτούμενη δομή από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και  διανέμει δωρεάν σε τακτική βάση, όπως και για τον μήνα Ιανουάριο, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, και ψυχαγωγίας (βιβλία, παιχνίδια, cd, κλπ) σε οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Τα παρεχόμενα είδη προέρχονται από δωρεές και χορηγίες των κατοίκων, των τοπικών και μη επιχειρήσεων, συλλόγων,  φορέων και από χρηματοδότηση του Δήμου. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλ: 23330-53071 και 23330-53072.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ευχαριστεί προσωπικά τους παρακάτω χορηγούς για τη συνεισφορά τους αναδεικνύοντας το σημαντικό και καθ' όλα αξιέπαινο κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Χορηγοί:
 • ASAN Α.Ε  - ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 • ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.
 • ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ -ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  Α.Ε
 • ΜΠΕΛΑΣ ΦΙΛΩΤΑΣ &ΥΙΟΣ Α.Ε. - ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 • LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε.
 • κο Ουσταμπασίδη Απόστολο, Τοπική Επιχείρηση Caffeine37 
 • ΦΟΥΡΝΟΣ “ΣΠΙΤΙΚΟ”  ΒΛΑΧΑΒΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
 • κα Ευαγγελοπούλου Αυγή
 • ΚΡΕΑΤΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΡΟΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
 • Dr  ΚΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 • Σωματείο Εργαζομένων “Λουδίας” (εταιρίας τροφίμων Vivartia)
 • Ρίγγου Βάσω (Πρόεδρος Προσκόπων Αλεξάνδρειας)
 • FREZYDERM A.B.E.E.
 • ΕΛΟΒΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΑ εμπορία ειδών διατροφής καλλυντικών
 • Cash & carry μetropolitan enterprises (τοπική επιχείρηση)
 • CANA Laboratories
 • ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ και ΣΙΑ Ο.Ε.
 • ΦΑΜΑΡ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙOΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
 • ΔΕΛΤΑ Α.Β.Ε.Ε. ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 • ΟΝΟΠΟΙΪΑ Ε. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε.
 • ΒΕΖΥΡΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ κ ΣΙΑ Ε.Ε.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σελίδα 1 από 248

Ιστορία - Παράδοση

Πόσοι είναι online

Έχουμε 117 επισκέπτες συνδεδεμένους

Υπεύθυνοι Ενημέρωσης Περιεχομένων:

- Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
- Γραφείο Ειδικών Συνεργατών

 


Αναζήτηση

diavgeia all logo
Minors & Alcoholo

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Φεβρουάριος 2018
Δ T Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4