Home Δελτία Τύπου Δήμου Αλεξάνδρειας

Δελτία Τύπου Δ.Αλεξάνδρειας

E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
     
Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, καλεί τους εργαζομένους του Δήμου στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο μας, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 14:00 μ.μ.. 


Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                               

                                                                                           

 
 

Διακοπή του διαγωνισμού για το έργο με τίτλο «Κατασκευή και αποκατάσταση οδοποιίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας»: Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαγωνισμού

E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμού για το έργο με τίτλο «Κατασκευή και αποκατάσταση οδοποιίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ:

Ο διαγωνισμός για το έργο με τίτλο «Κατασκευή και αποκατάσταση οδοποιίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας» διακόπτεται λόγω μη απάντησης όλων των εκδοτών των υποβληθεισών εγγυητικών επιστολών (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4, παρ. 4.1.ε & στ της Διακήρυξης) και θα συνεχιστεί μόλις αποσταλούν όλες οι απαιτούμενες βεβαιώσεις εγκυρότητας.

Η
Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμού  


Ξυδοπούλου Μαρία
Μηχανικός Χωρ. & Περ. Ανάπτυξης

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκ/σης & Ηλεκ/κής Δ/σης με την αριθ 43/14-12-2010 εγκύκλιο του επισημαίνει ότι από 1-1-2011, αμέσως μετά την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, τα βιβλία δημοτολογίων των ΟΤΑ οφείλαν να συνενωθούν και να συγκεντρωθούν στην έδρα του νέου Δήμου ώστε να αποτελέσουν το ενιαίο Δημοτολόγιο.
 
Η μέχρι σήμερα πρακτική της μη συνένωσης που τηρήθηκε δεν δημιουργεί  προβλήματα στους πολίτες των Δημοτικών Ενοτήτων Μελίκης , Πλατέος και Αντιγονιδών του Δήμου Αλεξάνδρειας, αλλά σύμφωνα με το με αριθμό  98/5.1.2017 (ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ)  έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η μη μεταφορά των  βιβλίων των Δημοτολογίων όλων των Ενοτήτων στην έδρα του Δήμου Αλεξάνδρειας θα έχει ως συνέπεια την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου στους αιρετούς και στους εμπλεκόμμενους υπαλλήλους.
 
Σήμερα μετά από τα σχετικά έγγραφα και οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και εφαρμόζοντας την νομοθεσία θα πρέπει να μεταφέρουμε την υπηρεσία του Δημοτολογίου των Δημοτικών Ενοτήτων  στην έδρα του Δήμου, με την βεβαιότητα ότι η εξυπηρέτηση των δημοτών θα γίνεται άμεσα αφού, για την έκδοση πιστοποιητικών οι δημότες των  Δημοτικών Ενοτήτων θα απευθύνονται στα  ΚΕΠ που λειτουργούν στις Δημοτικές Ενότητες .
 
Τα πιστοποιητικά, θα εκδίδονται  και θα παραλαμβάνονται από τους ενδιαφερόμενους δημότες  από τα  ΚΕΠ που υπέβαλαν την αίτησή τους.
 
Παρακαλούμε λοιπόν τους δημότες των  Δημοτικών Ενοτήτων Μελίκης , Πλατέος και Αντιγονιδών του Δήμου Αλεξάνδρειας από  17-01-2017 να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου για την έκδοση πιστοποιητικών .
 
Τα ληξιαρχεία των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως έχουν.     

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ
                                               
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ με θέμα την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε στις καλλιέργειες της Ευρύτερης περιοχής του Δήμου ο παγετός της 7ης και της 12ης Ιανουαρίου 2017.
 
Αναλυτικά, το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:
 
"κ. Πρόεδρε,
 
Ο παγετός που έπληξε την περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας στις 7 και 12 Ιανουαρίου 2017 και συγκεκριμένα τις Δημοτικές Ενότητες Αλεξάνδρειας, Πλατέος, Αντιγονιδών και Μελίκης προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε  καλλιέργειες σιτηρών, αλλά  με  το μεγαλύτερο πλήγμα να έχουν δεχθεί οι δενδρώδεις καλλιέργειες (ακτινίδια, ελιές, ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα, μήλα  κ.α.).
 
Παρακαλώ όπως  αποσταλούν άμεσα κλιμάκιά σας  για να λάβουν γνώση και να γίνει εκτίμηση της ζημιάς."


Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 

 
Το μεσημέρι της Κυριακής, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που προβλέπει νέο κύμα καλοκαιρίας από τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές (κυρίως σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές), καθώς επίσης και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και από αύριο Δευτέρα (16/01/17) και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ:
 
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους:

1. Από τη νύχτα σήμερα Κυριακή (15/1/17) έως αύριο Δευτέρα (16/01/17) σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

2. Από την Τρίτη (17/1/17) έως την Πέμπτη (19/01/17) κατά τόπους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

1. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (15/01/17) στα ορεινά - ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και από τη νύχτα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα.

2. Από τη Δευτέρα (16/1/17) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας. Την Πέμπτη (19/1/17) σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν.

Γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια από αύριο Δευτέρα (16/1/17). Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
 
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών, συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
 
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
· Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
· Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
· Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
· Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
· Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
 
Αν μετακινούνται πεζή :
· Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
· Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
 
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Σελίδα 1 από 198

Ιστορία - Παράδοση

Διαβούλευση

Υπεύθυνοι Ενημέρωσης Περιεχομένων:

- Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
- Γραφείο Ειδικών Συνεργατών

 

Πόσοι είναι online

Έχουμε 79 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2017
Δ T Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5