Home Δελτία Τύπου Δήμου Αλεξάνδρειας

Δελτία Τύπου Δ.Αλεξάνδρειας

E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
 
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την 8767/05.12.2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκε η Πράξη «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» 

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια νέα κοινωνική δομή που αποτελεί σημείο αναφοράς για την υποδοχή, την εξυπηρέτηση, τη παροχή υπηρεσιών και τη διασύνδεση όλων των πολιτών, που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασίας, με όλους τους φορείς, δομές, υπηρεσίες και τα κοινωνικά προγράμματα κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσονται είτε στη περιοχή, είτε στη Περιφέρεια, είτε σε εθνικό επίπεδο με ιδιαίτερη στόχευση στα προγράμματα και στις δράσεις που αποσκοπούν στη κοινωνική ένταξη και την ένταξη στην αγορά εργασίας.  

Ωφελούμενοι του Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας  με Παράρτημα Ρομά είναι οι ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες πολιτών, άποροι, ΑμεΑ, Ρομά, άνεργοι, άστεγοι, μετανάστες, και γενικότερα οποιοσδήποτε πολίτης ο οποίος βιώνει κοινωνικό αποκλεισμό. 

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» στον άξονα προτεραιότητας 9Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ». 

Στο Δήμο Αλεξάνδρειας ξεκίνησε από την 1.1.2017 τη λειτουργία του το Παράρτημα Ρομά του Κέντρο Κοινότητας. Πρόκειται για το πρώην «Κέντρο Στήριξης Ρομά κι Ευπαθών Ομάδων» το οποίο ήταν ενταγμένο στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013» και πλέον συνεχίζει τη λειτουργία του ως Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας. 

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας βρίσκεται στην διαδικασία πρόσληψης και νέου προσωπικού που θα στελεχώνει την Κεντρική Δομή του Κέντρου Κοινότητας.

To Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου βρίσκεται στη Πλατεία Παπαντωνίου στην Αλεξάνδρεια και διαθέτει Κοινωνική Λειτουργό, Ψυχολόγο, Νοσηλεύτρια, Ειδική Παιδαγωγό και Διαμεσολαβήτρια. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2333023114, και ώρες 7:00-3:00μμ. 


Ο Αντιδήμαρχος 

 
 
Ισαάκ Χαλκίδης 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 
 
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας και το Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας σας προσκαλούν την Τρίτη  28 Μαρτίου  και ώρα 18:00 στο χώρο της βιβλιοθήκης στην ομιλία με θέμα:
 
«Ελληνική Επανάσταση 1821»
 
με ομιλητή τον εκπαιδευτικό κύριο Γρηγόρη Γιοβανόπουλο, Διευθυντή του 7ου Δημ.Σχολείου Αλεξάνδρειας.
Ο Αντιδήμαρχος
Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας
Παιδείας και Πολιτισμού

 
Ισαάκ Χαλκίδης 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF
 
 
 
 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 
 
Γιορτάζει ο Ελληνισμός  σήμερα τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη ημέρα της νεώτερης ιστορίας του . Γιορτάζει η ελληνική φυλή την επέτειο της μεγάλης ημέρας, που μια ομάδα παλικαριών, πιστή  στη ιδέα της Λευτεριάς, στάθηκε αντιμέτωπη σε μια μεγάλη αυτοκρατορία, με μόνα εφόδια το ακατάβλητο θάρρος, την ανδρεία και τη μεγαλειώδη αυτοθυσία.
 
Σύμβολα φιλοπατρίας, αυτοθυσίας και πολεμικής αρετής είναι για τους αγνούς Έλληνες  πατριώτες οι μεγάλες μορφές των αγωνιστών, του Ρήγα Φεραίου, των Υψηλάντηδων, του Διάκου, του Κολοκοτρώνη, του Καραΐσκάκη, του Ανδρούτσου, του Παπαφλέσσα και όλων εκείνων των Ελλήνων και φιλελλήνων που εργάστηκαν ή πολέμησαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας .  
 
Μπροστά στις ιερές σκιές αυτών των ηρώων στεκόμαστε σε στάση απόλυτης προσοχής και τιμής. Στεκόμαστε και με περίσκεψη αντλούμε παραδείγματα ενότητας, ομοψυχίας και ανδρείας που στη σημερινή εποχή των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων είναι στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους  .  
 
Από την επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται μόνον από την αγάπη, την σύμπνοια και την ομόνοια όλων των Ελλήνων. Αυτή την πραγματικότητα, αυτή  την αδιάσειστη αλήθεια είναι ανάγκη να τη συνειδητοποιήσουμε και να την υλοποιήσουμε. Με την συναίσθηση της πραγματικότητας αυτής να γιορτάσουμε σήμερα τη μεγάλη του Ελληνισμού γιορτή έχοντας χρέος να αντιμετωπίσουμε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας με δημιουργικό πνεύμα, ενότητα, και προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας.    
                                                                     
 
 
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
 
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Μαθητές, μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης

Για μια ακόμη φορά στο μεγάλο πανηγυρισμό της 25ης Μαρτίου κάθε ελληνική καρδιά, κάθε ελληνική σκέψη αγκαλιάζει με δέος τον ανεπανάληπτο θρύλο του 1821, αυτόν που γεννήθηκε στο δάκρυ και στον πόνο και ολοκληρώθηκε στη θυσία και στην αποκατάσταση.
 
Σήμερα είναι η μέρα που ο καθένας μας θα πρέπει να θέλει να κάνει μια ιστορική αναδρομή για να διαπιστώσει στο διάβα της, πως γρήγορα    στις θυσίες, στις ερημώσεις, στις στερήσεις, οι νίκες, τα τρόπαια και τα κατορθώματα πήραν τη θέση τους, γράφοντας έτσι μια ένδοξη ιστορία.
 
Μια ιστορία που έγραψαν -και εμείς τιμάμε σήμερα- Έλληνες, απέναντι στην τότε εχθρική και απολυταρχική Ευρώπη και σε έναν αδίσταχτο κατακτητή, θέλοντας να μας θυμίζουν πως γρήγορα θα καταδικαστούμε στον αφανισμό, αν και  εφόσον την ξεχνάμε.  

              
 
 
 
Ο Αντιδήμαρχος
 
 
Χαλκίδης Ισαάκ
                       
                                                                      

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
  
Ο Πρόεδρος του  Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας  κάνει γνωστό στα μέλη του ΚΑΠΗ και τους δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας ότι, εάν θέλουν να συμμετάσχουν στις 6ημερες διακοπές στα ιαματικά λουτρά  της Ν.Απολλωνίας  από 03 Απριλίου ως και 08 Απριλίου πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Κοινωνική Λειτουργό  Ιωαννίδου Μερόπη στο τηλέφωνο 2333026743.
 
Στην τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά με πούλμαν από το ΚΑΠΗ στα λουτρά και αντίστροφα, 5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο των λουτρών με πλήρη διατροφή και 1 δωρεάν καθημερινό μπάνιο στις εγκαταστάσεις των λουτρών.
 
Τιμή 130 ευρώ το άτομο
                                                                                                              

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  Γ. ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σελίδα 1 από 205

Ιστορία - Παράδοση

Διαβούλευση

Υπεύθυνοι Ενημέρωσης Περιεχομένων:

- Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
- Γραφείο Ειδικών Συνεργατών

 

Πόσοι είναι online

Έχουμε 112 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μάρτιος 2017
Δ T Τ Π Π Σ Κ
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2