Home Δελτία Τύπου Δήμου Αλεξάνδρειας

Δελτία Τύπου Δ.Αλεξάνδρειας

E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
 
 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι παραγωγοί των οποίων οι κηπευτικές και λοιπές καλλιέργειες υπέστησαν ζημία από την ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ και την ΠΛΗΜΜΥΡΑ της 16ης Νοεμβρίου 2017, να υποβάλλουν δήλωση ζημίας στους κάτωθι Ανταποκριτές ΕΛΓΑ της Δ.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ,  έως 01-12-2017 με προσκόμιση της δήλωσης ΟΣΔΕ:

1. ΚΙΡΤΙΚΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (Γραφείο 5, Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, τηλ. 23333-50122)
2. ΛΑΧΑΝΗ ΟΛΓΑ (Γραφείο 11, Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, τηλ. 23333-50111)
2. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ (στο κτίριο της Πολεοδομίας, τηλ. 23333-51300)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF
 
 
 
 
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
 
Αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αγώνα δρόμου «ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΡΤΣΙΟΥΝΗΣ» την Κυριακή 26-11-2017 στη Μελίκη Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας,
 
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
 
Άρθρο 1 

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων και από ώρα 09:30’ έως 14:00’, ως εξής:
 
α) Στην οδό Κεντρικής (Επ.Ο. Βέροιας – Κυψέλης), από τη συμβολή της με την οδό Παπαφλέσσα έως τη συμβολή της με την οδό Τσιπροπούλου,
β) Στην οδό Φιλίππου, από τη συμβολή της με την οδό Σωτήρη Περτσιούνη (Πρώην Κένεντι) έως τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής και
γ) Στην οδό Σμύρνης, από τη συμβολή της με την οδό Σωτήρη Περτσιούνη (Πρώην Κένεντι) έως τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής.
 
Άρθρο 2 
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, με μέριμνα και φροντίδα διοργανώτριας αρχής, η οποία θα λάβει μέτρα τροχαίας σε όλες τις διασταυρώσεις, με την βοήθεια εθελοντών που θα φέρουν φωσφορούχο γιλέκο και ερυθρές σημαίες, υπό το συντονισμό του Τ.Τ. Βέροιας. Επιπλέον, η διοργανώτρια αρχή θα τοποθετήσει ειδική, για την τέλεση του αγώνα, σήμανση.
  • Το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας εξουσιοδοτείται για τη λήψη μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.
  • Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Αλεξάνδρειας. 
 
E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
 
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - 
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
 Αιτήσεις αποζημίωσης για τους Πληγέντες από την Πλημμύρα σε κύριες Κατοικίες και Οικοσκευές 

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί τους δημότες που υπέστησαν ζημίες, από την πλημμύρα που έλαβε χώρα στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2017, μόνο στις κύριες κατοικίες τους καθώς και στις οικοσκευές (εξοπλισμός κουζίνας χώρων υγιεινής, επίπλωση, ιματισμός κ.λ.π.) και όχι σε κτίρια άλλης χρήσης (π.χ. βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, καταστήματα κ.λ.π. (σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Π2α/οικ.2673/29-08-2001 (ΦΕΚ 1185/τ.Β΄/11-09-2001), να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την  08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017  στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, προσκομίζοντας και τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1] Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία).

2] Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

3] Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4] Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης φορολογικού έτους 2016 (έντυπο Ε1).

5] Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2016.

6] Αντίγραφο Εντύπου Ε9.

7] Μισθωτήριο συμβόλαιο ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ (για ενοικιαζόμενη κατοικία).

Για περισσότερες  πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 23330/53071 και 53072
 
 
Ο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΙΣΑΑΚ ΧΑΛΚΙΔΗΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Μέγιστη προσοχή πρέπει να δείξουν οι οδηγοί στην επαρχιακή οδό Πλατέος - Κορυφής, που λόγω της υπερβολικής ποσότητας νερού που ξεχείλισε από τα γειτονικά κανάλια άρδευσης, στο ύψος του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Η Πρόοδος", καλύφθηκε πλήρως το οδόστρωμα. Η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Πλατέος, κα Μάρθα Παντοπούλου, προέβη στο κλείσιμο του δρόμου, διότι η στάθμη του νερού στο οδόστρωμα έχει αυξητικές τάσεις κι η διέλευση των οδηγών, ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.
 
Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη μετακίνησή τους στο οδικό δίκτυο της χώρας μας σήμερα και αύριο, διότι μπορεί μεν οι βροχοπτώσεις να έχουν σταματήσει, τα προβλήματα όμως από τις υπερβολικές ποσότητες νερού παραμένουν. 
 
Αν υπάρξει νεώτερη απόφαση, θα αναρτηθεί εκ νέου στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής. 
 
E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

 
Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε, σήμερα το μεσημέρι της 18ης Νοεμβρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
 
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
 
Αναλυτικά, τα φαινόμενα θα πλήξουν τις παρακάτω περιοχές:
  • Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου το Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δυτική Ελλάδα, την δυτική Πελοπόννησο και κατά διαστήματα η υπόλοιπη χώρα (εκτός από τη δυτική Μακεδονία και το βράδυ πρόσκαιρα η κεντρική Μακεδονία). Τις επόμενες ημέρες θα επηρεαστούν:
  • Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και η Δυτική Στερεά, μέχρι το απόγευμα η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά -κυρίως η κεντρική- η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, και πιθανόν η Πιερία και η Χαλκιδική, κατά διαστήματα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες και πιθανόν η Κρήτη κατά διαστήματα.
  • Τέλος, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου μέχρι το μεσημέρι η Ήπειρος, μέχρι το βράδυ η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από 700 μέτρα.
 
 
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, υπενθυμίζει και τα μέτρα προστασίας των πολιτών από τις καταιγίδες (ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο): 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σελίδα 1 από 239

Ιστορία - Παράδοση

Πόσοι είναι online

Έχουμε 134 επισκέπτες συνδεδεμένους

Υπεύθυνοι Ενημέρωσης Περιεχομένων:

- Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
- Γραφείο Ειδικών Συνεργατών

 


Αναζήτηση

diavgeia all logo
Minors & Alcoholo

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Νοέμβριος 2017
Δ T Τ Π Π Σ Κ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3