Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Νέο Κατασκηνωτικό πρόγραμμα διακοπών για παιδιά ΑΜΕΑ για το έτος 2024, διοργανώνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας. Αιτήσεις έως την Τρίτη, 20 Αυγούστου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την αριθμ. 171/29-07-2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου [ΑΔΑ: 6Α8ΤΩΨΠ-Ξ09], ο Δήμος Αλεξάνδρειας υλοποιεί κατασκηνωτικό πρόγραμμα διακοπών για παιδιά ΑΜΕΑ για το έτος 2024. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα παιδιά ΑΜΕΑ, θα υλοποιηθεί κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2024, για χρονικό διάστημα έως δέκα (10) ημερών. Το ακριβές χρονικό διάστημα φιλοξενίας των παιδιών στην κατασκήνωση θα καθορισθεί σε συνεργασία με την κατασκήνωση.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για όσους πληρούν τα κάτωθι προβλεπόμενα κριτήρια.

Κάθε ενδιαφερόμενος, δημότης ή και κάτοικος του Δήμου μας, θα πρέπει να καταθέσει αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ του ποσοστού αναπηρίας του παιδιού (σε περίπτωση που έχει λήξει η ισχύς της γνωμάτευσης πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ ο γονέας θα υποβάλει υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει την ημερομηνία που θα περάσει το τέκνο του εκ νέου από την αρμόδια επιτροπή , συνοδευόμενη από τη γνωμάτευση που έχει λήξει).

β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

γ) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2023 (εισοδήματα 2022) των γονέων, όπου το εισόδημα δεν θα ξεπερνά το ποσό των 22.000,00 ευρώ (συνολικό δηλωθέν εισόδημα, το οποίο θα φαίνεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2023 και στην στήλη Γ2 ΕΚΚ. ΕΙΔ. ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ του υπόχρεου και της συζύγου).

δ) Υπεύθυνη Δήλωση εάν απαιτείται συνοδός.

ε) Αποδεικτικό κατοικίας (δηλ. φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΔΕΥΑΑΛ ή μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας στο όνομα του κηδεμόνα του παιδιού).

στ) Υπεύθυνη δήλωση ότι κατά την ίδια χρονική περίοδο δεν θα λάβουν μέρος σε αντίστοιχο πρόγραμμα άλλου φορέα.

Οι γονείς των παιδιών που δεν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, αλλά επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα ΑΜΕΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα μπορούν να συμμετέχουν καταβάλλοντας το συνολικό ποσό της φιλοξενίας που θα ισχύει και για το Δήμο.

Επίσης σε περίπτωση που οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα είναι περισσότερες από τον προβλεπόμενο αριθμό παιδιών όπως αυτά αναφέρονται στον ενδεικτικό προϋπολογισμό, τότε θα ισχύουν τα παρακάτω:

1] Παιδιά που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα το προηγούμενο έτος (2023) θα προηγούνται έναντι αυτών που συμμετείχαν

2] Αν το δηλωθέν ποσό, των ενδιαφερόμενων αιτούντων, το οποίο θα φαίνεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2023 (εισοδήματα 2022) και στην στήλη Γ2 ΕΚΚ. ΕΙΔ. ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ του υπόχρεου και της συζύγου, είναι ίδιο, τότε θα γίνεται κλήρωση από τα μέλη της επιτροπής, μεταξύ των εν λόγω αιτούντων – γονέων με την παρουσία τους.

Η αποστολή της αίτησης και των δικαιολογητικών όπως αναφέρονται ανωτέρω, θα γίνεται δια ζώσης στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας Δήμου Αλεξάνδρειας (πλατεία σιδηροδρομικού σταθμού , στο χώρο του ΚΑΠΗ), πληροφορίες στο τηλέφωνο 23330 26743 από την ημέρα ανάρτησης της ανακοίνωσης, Τρίτη 13 Αυγούστου έως και την Τρίτη 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024.

(Αρμόδια υπάλληλος για επικοινωνία η κ. Γεωργαντάκη Άννα, τηλ. 23330 26743, 2333053071)

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΛΕΝΗ

Κοινοποίηση