Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

“Απ’ το Χωράφι στο Ράφι”: μια νέα εκπομπή της ΕΡΤ3, με πρεμιέρα αύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 18:30 και κύριο θέμα την καλλιέργεια Baby Leaf στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΡΤ3 με τη νέα της εκπομπή “Από το Χωράφι στο Ράφι” επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Το σχετικό επεισόδιο θα προβληθεί αύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 18:30.

Η νέα σειρά ημίωρων εκπομπών, έχει στόχο να αναδείξει τον πρωτογενή τομέα και τον κλάδο της μεταποίησης που ασχολείται με τα προϊόντα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς εκπομπών «Απ’ το Χωράφι στο Ράφι», η ομάδα παραγωγής και έρευνας της εκπομπής της ΕΡΤ3 μας συστήνει το Baby Leaf που ανήκει στα φυλλώδη λαχανικά. Η καλλιέργεια των baby leaves ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν από περίπου 20 χρόνια κι έκτοτε καταγράφει συνεχή ανοδική πορεία, ωθούμενη από την αυξανόμενη ζήτηση.

Η εκπομπή επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα για την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία των baby leaves στην Ελλάδα. Ο θεατής θα ενημερωθεί για τη διαδικασία προετοιμασίας του εδάφους, τη σπορά και τη συλλογή των μικρών φυλλωδών λαχανικών. Γεωπόνοι και στελέχη του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης θα ενημερώσουν για τα είδη και την προέλευση των ποικιλιών, τις καλλιεργητικές φροντίδες, τον τρόπο συλλογής και τη μετασυλλεκτική διαχείριση καθώς και τους παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος παραγωγής.

Ακολουθώντας την πορεία των προϊόντων στο στάδιο της επεξεργασίας, η εκπομπή επισκέφθηκε τον χώρο διαλογής και τυποποίησης, όπου μεγάλο ρόλο διαδραματίζει η ανάπτυξη αλυσίδας ψύξης σε όλα τα στάδια, ώστε να διατηρείται η φρεσκάδα των λαχανικών.


Επίσης γίνεται αναφορά και στα πρωτόκολλα που τηρούνται για να διασφαλίζεται ότι το κοινό θα καταναλώσει ένα ασφαλές και ποιοτικό προϊόν.


Έρευνα-παρουσίαση: Λεωνίδας Λιάμης
Σκηνοθεσία: Βούλα Κωστάκη
Επιμέλεια παραγωγής: Αργύρης Δούμπλατζης
Μοντάζ: Σοφία Μπαμπάμη


Περισσότερες πληροφορίες:

 

 

 

 

Κοινοποίηση