Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Διεθνείς διακρίσεις Νεανικής Χορωδίας “ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ” Δήμου Αλεξάνδρειας

melissanthi small

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ»
ΣΤΟΝ 3ο ΔΙΕΘΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΙΜΙΝΙ ΙΤΑΛΙΑΣ 
Απέσπασε Διεθνές Βραβείο και Αργυρό Δίπλωμα

Η πολυβραβευμένη νεανική χορωδία «Μελισσάνθη» του δήμου Αλεξάνδρειας εκπροσώπησε για μια ακόμη φορά επάξια την πόλη και το δήμο της Αλεξάνδρειας στον Διεθνή Χορωδιακό Διαγωνισμό του Ρίμινι της Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε από 6 έως 11 Οκτωβρίου 2011.

Η χορωδία ήταν η μοναδική ελληνική εκπροσώπηση ανάμεσα σε 45 χορωδίες από όλο τον κόσμο και έλαβε αργυρό δίπλωμα στην κατηγορία φολκλόρ και χάλκινο βραβείο στην κατηγορία νεανικών χορωδιών.

Τα 65 κορίτσια της χορωδίας και η μαέστρος τους κ. Ελένη Θεοδωρίδου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πραγματικά εντυπωσίασαν το κοινό με τα ωραία ελληνικά τραγούδια που παρουσίασαν. Σημαντικότατη ήταν η συμβολή στην επιτυχία, του πιανίστα κ. Κώστα Παντελίδη, της σολίστ κ. Μελίνας Πασχαλίδου, καθώς και του καλλιτεχνικού υπεύθυνου της χορωδίας και συντονιστή του χορωδιακού κέντρου του δήμου Αλεξάνδρειας κ. Κυριάκου Σαββόπουλου, στο μπουζούκι.

Στην κατηγορία Φολκλόρ η «Μελισσάνθη» παρουσίασε «Το γιασεμί» (παραδοσιακό τραγούδι της Κύπρου), «Το φίλο μας που χάσαμε» (του Μάνου Χατζιδάκι από την «Εποχή της Μελισσάνθης»), το «Ζεϊμπέκικο» (του Διονύση Σαββόπουλου), «Η άμαξα μέσ’ τη βροχή» (του Απόστολου Χατζηχρήστου, σε χορωδιακή επεξεργασία του Βασίλη Τενίδη) και το «Βάρκα γιαλό» (του Βασίλη Τσιτσάνη, σε χορωδιακή επεξεργασία του Βασίλη Τενίδη).

Στην κατηγορία νεανικών χορωδιών η χορωδία παρουσίασε το «Νανούρισμα» (του Γιοχάνες Μπραμς), «Το τραγούδι της χαράς» (“Old French song” του Τσαϊκόφσκι, σε ελληνικούς στίχους του Γρηγόρη Σαββόπουλου), «Στο κοχύλι» (του Βασίλη Μακρίδη σε ποίηση Μιλτιάδη Μαλακάση) και το «Τι γυρεύεις αεράκι» (του Μπάμπη Κανά σε ποίηση Γιωργή Κρόκου).

Παράλληλα, τα μέλη της χορωδίας επισκέφθηκαν το μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στη μάχη του Ρίμινι στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο, στο Rizione, όπου κατέθεσε στεφάνι, τα θαυμάσια Βυζαντινά ψηφιδωτά στον Άγιο Απολλινάριο και τον άγιο Βιτάλιο στη Ραβέννα, την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Μπολόνια και το γραφικό κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου.

Το σημαντικότερο, όμως, όλων ήταν η επαφή με τους νέους των ξένων χορωδιών, οι φιλίες που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στα παιδιά και, κυρίως, η ακρόαση μερικών από τις καλύτερες χορωδίες του κόσμου, που μοιράστηκαν τα χρυσά μετάλλια στο Grand Prix του τελικού διαγωνισμού.

 

Κοινοποίηση